Terug naar nieuwsoverzicht

Potentie voor ondiepe, lage temperatuur aardwarmte in bodem West-Brabant

De eerste gegevens van de SCAN-onderzoeksboring in Heijningen zijn nu beschikbaar op NLOG. De boring werd uitgevoerd in het zoekgebied West-Brabant Noord en heeft de geologische naam Oranjeoord-01.

Met de zeer uitgebreide onderzoeksboring heeft SCAN aangetoond dat de primaire laag die werd onderzocht, het Zand van Brussel Laagpakket, hier bestaat uit een 174 meter dikke waterdoorlatende zandlaag. Dit is goed nieuws voor mogelijke aardwarmtewinning uit deze laag in de regio en ook delen van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Een overzicht van de gegevens die nu beschikbaar zijn gemaakt vindt u op Scanaardwarmte.nl. Op deze pagina wordt ook aangegeven welke gegevens er later nog publiek gemaakt worden.

Onderzoeksprogramma SCAN onderzoekt waar de Nederlandse ondergrond, in de delen waarover wij nog weinig informatie hebben, geschikt zou kunnen zijn voor de winning van aardwarmte. Het Ministerie van Klimaat en Groene Groei financiert SCAN. De uitvoering van SCAN is in handen van EBN en TNO. Zie voor meer informatie scanaardwarmte.nl